Európa benaposodik – Uniós zöld jelzés a megújulóknak

Hosszas, több hónapon át tartó tárgyalássorozat után végleges megállapodást ért el az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság az átdolgozott megújulóenergia-irányelvről (RED II). A megállapodásnál figyelembe vették az európai napelem szövetség (SolarPower Europe) kulcsfontosságú ajánlásainak többségét.

Az irányelv legfontosabb eredménye, hogy az európai energiaigény 32 százalékát 2030-ban megújuló energiaforrásoknak kell fedezni, szemben az Európai Tanács által eredetileg javasolt és az Európai Bizottság által jóváhagyott 27 százalékkal. Ez a növekmény az európai napelem szövetség elképzelései szerint került be a megállapodásba.

„Ezen irányelv elfogadása jelentős előrelépést jelent az európai napelemiparnak és a fenntartható fejlődésnek egyaránt. Az alternatív energia majdnem egyharmados arányának beépítése, a kisebb piaci szereplők és fogyasztók védelme, valamint az egyszerűsödő adminisztráció mindenkinek hasznára válik majd” – nyilatkozta Szolnoki Ádám a MANAP Iparági Egyesület elnöke az irányelv elfogadásáról.

 

Bővebben itt

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment

Tudja meg, milyen napelem szükséges háza tiszta energiájához!ÁRAJÁNLAT KÉRÉS
+